Nieuw bij Wilco van der Stoop praktijk voor Acupunctuur en Sportmassage

Triggerpoint therapie

Loopt u ook al langere tijd met klachten die maar niet over willen? Dan zou onderstaande therapie u wellicht van uw klachten af kunnen helpen.

Triggerpoint therapie en Sportmassage is voor sporters en niet Sporters. Deze twee soorten therapie gaan goed samen met elkaar. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer kunnen ontspannen. Een triggerpoint kan beweging, beperking, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

Wat zijn de gevolgen van triggerpoints?
Een triggerpoint in een spier houdt de gehele spier op spanning. Dit kan leiden tot  klachten zoals stijfheid van nek en schouders, rugpijn, spierkramp, etc. Door hoge spanning in de spier oefent de aanhechting van de spier (pees) meer trekkracht uit op het bot wat kan leiden tot aanhechtingsproblemen.

Bekend zijn de tenniselleboog, ontsteking aan de schouder en achillespeesklachten.De hoge spanning in een spier die in stand wordt gehouden door aanwezige triggerpoints, kunnen tevens leiden tot inklemming van andere delen zoals bloedvaten en zenuwen.
Tenslotte kunnen triggerpoints vanwege hun afgeleide pijn de oorzaak zijn van hoofdpijn of brandende pijn aan de armen en benen of hoofd en romp.

Hoe kan triggerpoint therapie en Massage u van uw klachten afhelpen?
Men kan triggerpoints behandelen door een acupunctuurnaald in de aangedane spierknoop te plaatsen, hetgeen “Dry needling” wordt genoemd. Door het aanprikken met een acupunctuurnaald van een triggerpoint ontstaat  een local twitch respons (een korte spiertrekking). Door het aangedane deel van het lichaam en eventuele delen erom heen te masseren, zal een weldaad van ontspanning geven in het lichaam.

Voor patiënten die een aanvullende verzekering hebben worden veel al vergoed. Dit geldt ook sinds 01-07-2014 voor Triggerpoint (massage).

Blijf dus niet langer lopen met uw klachten, jong of oud maakt niet uit deze therapie is voor alle mensen een prima behandeling. Bent u niet mobiel, ik kom graag bij u thuis.

 

 

 

 

Categorieën: Algemeen