Tegenwoordig leven we gezonder en sport speelt hierin een grote rol. Zowel op topniveau als op recreatief niveau, voor mannen en vrouwen, van jong tot oud. Sportmassage is een goede aanvulling op sporten en bewegen. Het kan zowel stimulerend als ontspannen werken en is dé manier om voor en na een inspanning het herstel van de spieren te bevorderen.

Sportmassage: de voordelen op een rij

  • Sneller herstel na een sportinspanning
  • Stimuleert doorbloeding voor een optimale start
  • Werkt ontspannend, ook voor niet sporters

Optimaal aan de start

Een stimulerende behandeling wordt gegeven voor het sporten om de spieren te prikkelen, de doorbloeding in de spieren te verbeteren en zorgt ervoor dat je optimaal aan de start staat.  De spieren worden voorbereid op de inspanning. Sportmassage kan deel uitmaken van een warming-up, maar vervangt deze nooit. Een warming-up blijft dus heel belangrijk. Regelmatig laten masseren bevordert de prestaties.

Sneller herstel

Na de inspanning is een massage aan te bevelen. Spieren voelen na een inspanning vermoeid aan door de afvalstoffen die tijdens het sporten geproduceerd zijn. Door de massage worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en herstellen de spieren beter.

Ook voor niet-sporters

Ook niet-sporters hebben baat bij een sportmassage. Door bijvoorbeeld veel zitten en/of werken in dezelfde houding, kunnen spierklachten ontstaan. Deze klachten zitten meestal in de nek, rug en schouders. Maar ook door stress kunnen klachten ontstaan. En wat dacht u van RSI-klachten..Door een massage ontspannen de spieren, hetgeen verlichtend werkt en verder leed wordt voorkomen. U kunt weer ontspannen aan het werk. Gun uzelf een moment voor persoonlijke aandacht van uw lichaam.

Voorkomen is beter dan genezen

Het moet niet zo zijn dat je een sportmasseur bezoekt, zodra je een blessure hebt opgelopen, juist het tegenovergestelde. Je spieren preventief laten masseren,vermindert de kans op blessures. Voor het losmaken van de spieren is 1x per week of 1x per 2 weken voldoende.

Blessureleed voorkomen

Mede door een regelmatige behandeling is een beginnende blessure snel te herkennen en indien nodig is doorverwijzen naar een (para)medicus noodzakelijk, zodat u sneller herstelt. Een samenwerkingsverband met een fysiotherapeut en/of (sport)arts is aanwezig. De sportmasseur is een belangrijke schakel bij het herstelproces na een (sport)blessure.

Meer dan alleen massage

Blessure-preventie en advies over o.a. houding, schoeisel, en het tapen van verzwakte of geblesseerde gewrichten en spieren zijn taken van de sportmasseur.  Ik kan u daarbij van dienst zijn door het geven van adviezen, het uitvoeren van functietesten, advies over gezond en veilig sporten, kleding, voeding, schoeisel en hygiëne.

Tijdens een massage is het aan te bevelen om sportkleding te dragen, bijvoorbeeld een korte sportbroek en een T-shirt.