De Chinese Kruiden therapie bestaat al vele duizenden jaren en neemt een belangrijke plaats in binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Het wordt in China vaker toegepast dan acupunctuur. Anders dan de naam doet vermoeden, groeien Chinese Kruiden ook in Europa en misschien zelfs wel in je eigen tuin. Ik heb bij zeer uiteenlopende klachten gezien dat ze een fantastisch resultaat kunnen geven.

Een Chinese kruidenformule bestaan uit strategisch samengestelde enkelvoudige kruiden, die samen een krachtig geheel vormen die aansluiten op uw situatie en bij uw klachten van dat moment. Gedurende de behandeling kan de samenstelling van de kruidenformule wijzigen omdat uw klachten verbeteren, of niet het gewenste resultaat geven. Net als bij alle geneeswijzen uit de TCG is het doel van de kruidentherapie om de balans in het lichaam te herstellen.

De kruiden worden doorgaans geleverd als granulaat (poeder). Het granulaat lost u op in warm water, zodat je het als thee kunt drinken. Voor kinderen kan ik het ook in druppel of in pilvorm bestellen

De kruiden worden door mij besteld bij een apotheek die gespecialiseerd is in Chinese Kruiden en staan onder streng toezicht. Mocht u medicijnen gebruiken, dan laat ik altijd een check doen door een arts of therapeut om na te gaan of er geen contra-indicaties bestaan. De bereidingen voldoen dan ook aan de eisen die de geneesmiddelenwet stelt aan farmaceutische producten. U krijgt de kruiden rechtstreeks thuis gestuurd.

Wat ik zelf zo mooi vind aan de Chinese kruidentherapie is dat het een eeuwenoude geneeswijze is met onze natuur als basis. Tijdens mijn opleiding bij Bo Yi begon ik te begrijpen hoe prachtig de Chinese kruidenformules eigenlijk in elkaar zitten en hoe mooi de kruiden met elkaar samenwerken. Werkelijk een studie van eeuwen! En er wordt nog steeds wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de toepassing van Chinese Kruiden. Als je vanuit een holistische visie denkt, is het prachtig dat je een formule voor iemand kunt samenstellen omdat niemand tenslotte hetzelfde is en precies dezelfde klachten heeft.