De vraag die gesteld werd door onze sprekers van het Radboudziekenhuis of wij als therapeut een bijdrage kunnen leveren in bijwerkingen tijdens een behandeling tegen kanker was volmondig ja.

Patiënten lopen tegen heel veel ongemak op zoals depressie, angst , misselijkheid, diarree, vermoeidheid, pijnlijke plekken in de mond en tong. Tijdens mijn nascholingen werd er veel duidelijk dat je als therapeut kan helpen met Acupunctuur en Chinese Kruiden Therapie.

Hierbij kunt u denken aan Medicinale gebruik van Paddenstoelen bij bijvoorbeeld chemotherapie. Door het gebruik van Acupunctuur kan uw therapeut veel voor u betekenen om al die nare bijwerkingen te verminderen in een periode dat iemand het al zo zwaar heeft.

Ook met het gebruik van Acupunctuur kan er ook rust in Lichaam en geest worden gebracht. Wel wil ik nog even duidelijk benadrukken dat wij geen kanker kunnen genezen maar slechts een verlengstuk zijn van de Westerse Geneeskunde.

Het positieve van dit soort nascholingen vond ik dat de sprekers uit bijvoorbeeld het Radboudziekenhuis in Nijmegen positief staan wat Chinese geneeskunde kan betekenen voor u als patiënt.

Categorieën: Algemeen