Veel mensen krijg ik in mijn praktijk met nekklachten en hoofdpijn. Belangrijkste is om na te gaan waar deze klachten nu vandaan komen. In het tijdperk waar we nu in leven, ondergaan we nu immers veel stress, en hebben veel mensen zittend werk achter de computer. Wat je veel ziet gebeuren is dat door constant naar je scherm te turen je nekspieren overbelast beginnen te raken. Mensen die jong zijn zullen nog weinig klachten ondervinden, maar hoe ouder je wordt, hoe meer de klachten op de voorgrond kunnen treden. Natuurlijk kunnen ook trauma,s en veel andere problemen een oorzaak zijn. Door een uitgebreide Anamnese, en goed onderzoek kan ik gericht gaan zoeken wat bij u de problemen veroorzaakt. Vaak is een houding advies al een goed hulpmiddel. Spierversterkende oefeningen zijn veel al een verademing. Je werkt zo gezegd aan je eigen herstel. Verder kunnen er Triggerpoints ten grondslag liggen, en door het inbrengen van een klein naaldje kan ik die heel gericht weg halen. zodat verder herstel mogelijk is in samenspraak tussen de Patiënt en Therapeut. Pijn is in principe niet nodig, maar wat ik veel tegen kom in mijn praktijk dat pijn verlammend is, en Patiënt niet meer bewegen wil. Door samen weer in beweging te komen, komt u weer snel van de klachten af.

Interesse? maak een afspraak in mijn praktijk.

Categorieën: Algemeen