Presteren op jonge leeftijd

Onze maatschappij wordt steeds veeleisender en dat merken kinderen al op jonge leeftijd. De lat wordt steeds hoger gelegd en dat begint al op school. Schoolprestaties en vaak een uitgebreid aantal hobby’s, sporten en/of andere activiteiten moeten in een moordend  tempo gecombineerd worden. En al deze activiteiten zijn niet vrijblijvend… nee, er moet gepresteerd en gescoord worden. Sport is niet meer ter ontspanning, ook daar moet op niveau gespeeld worden. Het ene kind kan beter met deze groeiende druk en stress omgaan dan het andere, maar voor een aantal kinderen wordt het bordje zó vol dat ze het allemaal niet meer kunnen behappen.

Klachten bij kinderen
De burnout klachten waar kinderen mee te maken krijgen verschillen niet erg veel van de klachten die volwassenen onder woorden brengen. De meest genoemde klachten bij kinderen zijn als volgt: vermoeidheid, geen zin om naar school te gaan, hoofdpijn, slapeloosheid, zere buik, geen zin meer om te sporten, geen concentratie meer op school, onzekerheid en nog veel meer klachten die kunnen ontstaan.

Kan Acupunctuur hier wat aan doen?Ja dat kan, net als bij volwassenen kun je een kind ook goed begeleiden en behandelen. Door een uitgebreide intake kan ik met Acupunctuur er voor zorgen dat uw kind weer in balans komt en weer kan ravotten met zijn vriendjes.

Herkent u dit bij u kind, maak dan een afspraak bij mijn praktijk.

Met vriendelijke groeten Wilco van der Stoop

 

 

Categorieën: Algemeen