vermoeidheid

Er zijn nogal wat oorzaken voor vermoeidheid. Door overmatig sporten bijvoorbeeld, of na een operatie of ziekte. Als bijverschijnsel van medicijngebruik, en wat dacht u van dagelijkse arbeid, waar stress menig mens tot wanhoop drijft en volledig uitput. Ook een te kort aan vitamine B kan een groot probleem zijn. In het algemeen is vermoeidheid kortdurend en herstelt het organisme zich snel. Maar als de klachten aanhouden of het dagelijkse leven gaan beïnvloeden, dan is het zaak om er iets aan te doen. Dat geldt zeker ook voor vermoeidheid die het gevolg is van stress want anders kan dit leiden tot overspannenheid, depressie of burnout. Acupunctuur is een prima behandelmethode tegen vermoeidheid.

Lichamelijk of geestelijk moe?

De ene vermoeidheid is de andere niet. We kunnen geestelijk moe zijn, lichamelijk of een combinatie van beide. Bij lichamelijke vermoeidheid voelt het lichaam of de ledematen (lood)zwaar aan. Er is nauwelijks energie om nog iets ondernemen. Bij geestelijke vermoeidheid is er sprake van een zwaar gevoel in het hoofd en een zekere dufheid. Sommige mensen spreken van een wattenhoofd, vaak gecombineerd met verminderde concentratie en lusteloosheid. Voor beide vormen geldt dat deze een gedeelte van de dag aanwezig kunnen zijn of voortdurend.

Helpt acupunctuur mij van mijn vermoeidheid af?

Als acupuncturist wil ik natuurlijk graag weten waar de oorzaak van de vermoeidheidsklachten vandaan komen. In een eerste vraaggesprek zal dan ook uitgebreid worden ingegaan op uw functioneren, zowel lichamelijk als emotioneel. Dat ligt geheel in de lijn van de acupunctuur die de mens als één geheel ziet. De behandeling zal er afhankelijk van de oorzaak in het algemeen op gericht zijn om de zelf genezende kracht van het organisme te stimuleren. Zodat u na een aantal behandelingen weer met vernieuwde energie in het leven kunt staan. In veel gevallen maakt de Acupuncturist, naast het prikken van de Acupunctuurpunten, gebruik van moxa. Dat is een behandeling waarbij deze punten verwarmd worden met behulp van een soort blokje op de naald.

Categorieën: Algemeen